Hvornår er man alkoholiker?
En af de mest rammende definitioner på, hvornår man bliver nødt til at erkende, at man er alkoholiker, er, ”når én drink er for meget, og fjorten er for lidt”. Dette er meget betegnende for syndromet alkoholisme. En alkoholiker befinder sig i en permanent tilstand af hunger efter alkoholiske drikke, og må udvise selvdisciplin som er en olympisk sportsmand for ikke at falde i. En drink tager den næste, og så ruller domino effekten.
Ingen alkoholiker er herre over eget alkoholforbrug, med mindre vedkommende har fået de rette redskaber til at håndtere afhængigheden. For den ubehandlede alkoholiker forholder det sig snarere omvendt. Og derfor ender de fleste alkoholikere med at gå til grunde i deres misbrug.
Hvorledes behandler man en alkoholiker?
Personer, som er blevet ramt af et misbrug, har brug for professionel hjælp og terapi. Det er stort set umuligt at komme ud af afhængigheden på egen hånd – især fordi de abstinenser, som følger, når man fjerner stoffet eller alkoholen fra den misbrugsramtes liv, er tæt på ubærlige, mentalt såvel som fysisk.
Derfor er det vigtigt, at en alkoholafvænning håndteres af sundheds professionelle fagpersoner med ekspertise inden for misbrugsbehandling. Dette gælder hele forløbet, fra afgiftning og afrusning til den decideret afvænnende behandling samt den terapi, som skal bygge den misbrugsramtes psyke og mentale styrke op på ny, og ruste ham eller hende til en ny tilværelse uden alkohol og misbrug.
Hos Behandlingscenter Søby Park kan du som alkoholiker få behandling for dit alkoholmisbrug, og samtidig lægge grunden til dit nye liv. Du er omgivet af dygtige terapeuter samt sundhedspersonale og misbrugskonsulenter, som selv har været ud i et misbrug og er blevet behandlet efter Minnesota modellen, på hvilken Behandlingscenter Søby Park baserer sin succesfulde misbrugsbehandling.
Du kan læse mere om alkoholafvænning og misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Søby Park på behandlingscentersoebypark.dk