Den rette teknik til at spille på en bongotromme

21 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

En bongotromme er næsten fast inventar i mange musikværelser og specielt også musikrum, hvor man mødes mange mennesker for at blive bedre til at spille sammen og holde rytmen, om man er ung eller gammel.

Sammen med xylofoner og lignende er sådan en bongotromme et godt udgangspunkt at have sig et instrument at gå til, hvor man kan blive god til at øve sig i at holde en rytme og med tiden spille lidt mere teknisk.

Dette har så dog også gjort, at instrumentet er blevet set lidt ned på i specielt visse vestlige egne, hvor det er mere anerkendt i afrikanske og sydamerikanske egne af verden.

For det er bestemt ikke et instrument, man skal se ned på, om det er en lille udgave af den, en høj en, en bred en eller flere sat sammen.

Det kræver godt håndelag at spille på bongotromme

De fleste tror, at det bare handler om at tyre poten ned i skindet på bongotrommen, om man så sidder ned ovenpå den eller står op med den.

Det svarer dog lidt til at slå på et trommesæt i blinde: man rammer måske noget, og få gange lyder det godt, men for det meste er det helt galt.

Man kan nemlig får forskellige lyde ud af en bongotromme, alt efter hvor man slår på den som det første.

Dernæst skal man gerne slå med bløde del af underhånden og ikke med fingrene, da det fordeler lyden og giver et usammenhængende udtryk.

Sådan kan man så skifte lidt rundt med, hvor hårdt eller blødt, man slår, og man kan rykke lidt rundt på håndstillingen.

Dette kan man skifte med mellem de to hænder med både styrke i slaget, og hvordan man skifter rundt med hænderne og bruger håndstillingerne.

Med tiden opdager man måske så, hvor god man er blevet, og hvordan man kan lave forskellige udtryk og spændende rytmer med bongotrommer.

More articles