Besøg en tidslomme på Amager
Nyd din øl i gamle omgivelser
Når du kommer over Knippelsbro og lander på Amager, så er Amagerport Vinstue noget af det første, du får øje på. Over indgangsdøren mødes du af teksten Vinstuen, som der står med store bogstaver. Men kommer du indenfor, er det tydeligt at se, at det mere er Tuborg og Carlsberg, der langes over disken. Her i de gamle lokaler på Christmas Møllers Plads har skiftende bartendere i over 100 år sørget for, at gæsterne blev trakteret med alt det alkohol, de nu kunne tænke sig. Og mens resten af Amager de sidste årtier har undergået store forvandlinger, tænk bare på udviklingen af Ørestad og Amager Strandpark, så har dette sted fastholdt sin identitet som dit værtshus på Amager. Herinde må der stadig ryges løs imellem de gamle malerier og fotografier på væggene. Øllene og de små skarpe serveres ved slidte træborde, der vidner om de mange gæster, der har lagt vejen forbi igennem alle årene.
Alt er ved det gamle
Vi skal helt tilbage til 1917, hvor Vinstuen Amagerport, som stedet hed dengang, åbnede i den nyopførte ejendom Kristianshavns Port på den tidligere militære eksercerplads. Siden har verden udenfor ændret sig markant, men hos Amagerport Vinstue er alt ved det gamle. Selv mener ejeren Grace, at interiøret på værtshuset er noget gammel lort, altså på den gode måde. Og det er netop med til at tiltrække en del unge, som godt kan lide at komme og slappe af et sted, hvor alle de andre ikke har deres gang.
Kæmper for overlevelse
Amagerport Vinstue er fra en tid, hvor arbejderne sluttede en lang og hård arbejdsdag af med at nyde en flaskeøl på en af byens brune værtshuse. I dag har arbejderne mere travlt med at hente børn i daginstitutionerne, og det kan helt sikkert mærkes ude på byens værthuse, hvor mange kæmper for at overleve. I restaurationsbranchen går det ellers fremad, men for lige netop de brune værtshuse har man mange steder svært ved at få indtægterne hjem til en husleje, der ofte bare stiger og stiger. Men hos Amagerport Vinstue laver man ikke om på tingene, og det er netop, hvad der fortsat tiltrækker et publikum, der trænger til et afbræk fra moderne cafeer, hvor pilsnere er skiftet ud med kaffe og kage.