Advokaten med øje for detaljen

09 January 2018 Camilla Skøtt
Advokaten med øje for detaljen

Når du har fundet dit drømmehjem og er klar til at underskrive købsaftalen, så overvej lige, om ikke det er en god idé at rådføre sig med en advokat. Kan du ikke nå at kontakte en advokat, inden du underskriver aftalen, så sørg i stedet for at indskrive et advokatforbehold. Med forbeholdet har du mulighed for at kontakte en advokat, og skulle han eller hun finde forhold, der gør, at du bør droppe købet, så kan du komme ud af handlen uden omkostninger. Så skidt går det dog sjældent, men advokaten kan også finde mindre fejl og mangler, der gør, at du måske kan genforhandle prisen.

Vælg en dygtig advokat

Når du skal vælge advokat til formålet, så kan det være en god idé at vælge en advokat, der har specialiseret sig inden for området. Med en lang erfaring i bagagen og et stort kendskab til lokalområdet er det nemlig lettere at spotte faldgruberne og de små detaljer.

Du kan med fordel gå efter en boligadvokat, der er certificeret af Danske BOLIGadvokater, da det er en garanti for at visse etiske og praktiske regler overholdes. Blandt andet at arbejdet udføres til fast pris og at advokaten er 100 % uafhængig af eksterne spillere.

Prisen for en boligadvokat

Der er mange udgifter forbundet med et boligkøb, og det kan derfor synes som endnu en tung post at skulle betale en advokat. På https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-priser/ finder du en af landets billigste og bedste (i hvert fald hvis man skal tro anmeldelserne på Trustpilot) certificerede boligadvokater; kun 6.250 kr. koster en komplet berigtigelse. Snakker vi om et boligkøb til flere millioner, så er det altså en forholdsvis lille del af det samlede budget, der går til advokaten.

Husk i øvrigt at medregne udgiften til tinglysning, den såkaldte tinglysningsafgift, der lyder på 1.600 kr. plus 0,6 % af købssummen eller ejendomsvurderingen – hvad end der er højest.

More articles