Søg hjælp og beskyttelse på et dansk kvindekrisecenter

07 November 2022 admin

editorial

Et kvindekrisecenter er et sted, hvor kvinder kan få hjælp og støtte i en vanskelig tid. Kvindekrisecentrene tilbyder alt fra rådgivning og psykologhjælp til ophold på centret. Mange center har også børneafdeling, så man kan tage sine børn med sig, hvis det er nødvendigt. Kvindekrisecentrene har vist sig at være endog særdeles efterspurgte i Danmark, og derfor er det vigtigt at vide, hvor det nærmeste er.

Hvad kan et kvindekrisecenter hjælpe med?

Hvis du har brug for hjælp, kan et kvindekrisecenter hjælpe dig med

– Et sikkert sted at bo

– En at tale med

– Praktisk hjælp og støtte

– Hjælp til at kontakte politiet eller de sociale myndigheder

Du kan som regel selv opsøge et kvindekrisecenter når du har brug for hjælp – også når behovet er akut. Personalet på centret er vant til at tale med mennesker i vanskelige situationer og kan tilbyde praktisk og psykologisk hjælp. Kvindekrisecentre er der for at hjælpe dig, uanset om du er udsat for vold, trusler, social kontrol eller lignende.

kvindekrisecenter

Hvordan kan jeg komme i kontakt med et kvindekrisecenter?

Hvis du har brug for hjælp fra et kvindekrisecenter, kan du enten gå hen til det nærmeste kvindekrisecenter eller kontakte dem pr. telefon. Personalet på kvindekrisecentrene er vant til at tale med folk, der befinder sig i vanskelige situationer, så tøv ikke med at kontakte dem, hvis du har brug for hjælp.

Kan jeg få mine børn med mig på kvindekrisecenter?

Hvis du har børn, kan du normalt tage dem med til kvindekrisecentret. Det skyldes, at personalet på centret forstår, at det kan være svært at efterlade sine børn i en vanskelig situation. På et kvindekrisecenter kan dine børn få hjælp i form af nogen at tale med samt hyggelige aktiviteter og leg.

Kvindekrisecentre er fortrolige, hvilket betyder, at personalet ikke kan fortælle andre om det, du har talt om, medmindre du giver dem tilladelse til det. Dette gælder også for dine børn.

Du kan læse mere, og opsøge dit nærmeste krisecenter for kvinder, via hjemmesiden ellestedet.com.

More articles