Spis altid mad med mådehold

10 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi mennesker kan ikke leve uden mad. Det er fakta.

Men vi bliver samtidig udsat for mange fristelser af specielt forarbejdet mad, der næsten er speciallavet til, at vi skal blive afhængige af det, så vi ikke kan stoppe med at spise.

Denne artikel skal dog ikke handle om, hvordan du altid før vælge med, der ikke er forarbejdet, men mere sikre dig mod, at du ikke lader dig friste for meget eller finder på nogle tricks til, hvordan du spiser bedre med mådehold.

Derhjemme er næsten nemmest, fordi du kan lave portionsanretninger til dig selv, selv vælge indholdet, omfanget med videre – dog er det klart, at man nogle dage laver for meget, men så er der rester til dagen efter.

Andre gange er man for smadret til at lave mad, så man bestiller junkfood udefra. Her kan en løsning være at lave en madplan, som man forbereder sig på, så der skal minimal indsats til for at lave maden færdig.

Det er mere, når man er ude, at man bliver fristet, og det kan jo være, at man arbejder i det vestjyske, hvor der bliver serveret catering i Esbjerg-kantinen som ens frokost, hvor man lige skovler for meget op eller føler sig presset af kollegaerne til at spise mere.

Tag kun én enkelt portion og variér dit valg efter udvalget. Det er DIG, der får det bedre af at spise sundere, end hvis du bare spiste derud af af fed mad med en masse tomme kalorier.

Får du lyst til snacks, så findes der heldigvis en masse sunde alternativer, og du kan lave dem i rigelige mængder, uden det skal koste dig alverden, så du både har derhjemme, og til når du er på farten.

Du vælger (næsten) selv din skæbne, når du vælger, hvad du propper i dit tempel – din krop – og det kan determinere, hvor længe du lever.

More articles