Skift vinduerne, og spar på energien (og varmeregningen)

19 september 2022 Camilla Sørensen

Hvis du leder efter en måde at forbedre dit hjems energieffektivitet på og spare penge på dine varmeregninger, er det måske på tide at udskifte dine vinduer. Men med så mange forskellige vinduestyper og mærker på markedet kan det være svært at vide, hvor man skal begynde.

I dette blogindlæg vil vi diskutere fordelene ved at udskifte dine vinduer, og vi vil give dig nogle tips til, hvordan du vælger de rigtige vinduer til dit hjem. Vi viser dig også, hvor nemt det er at installere nye vinduer selv – og vi giver dig et godt bud på, hvor du kan købe dine vinduer på mål – nemlig hos Klar.

Energieffektiviteten er vigtig

Vinduer er en af de vigtigste dele af dit hjem, når det kommer til energieffektivitet. Faktisk er varmetab gennem vinduer ansvarlig for ca. 25 % af alle varme- og køleomkostninger i boliger.

Så hvis dine vinduer er gamle, trækfyldte eller enkeltglasvinduer, kan du betale meget mere end nødvendigt på dine energiregninger. Hvis du udskifter dine vinduer med nye, energieffektive modeller, kan du reducere dit energiforbrug og spare penge i det lange løb.

vinduer

Der er et par ting, du skal huske på, når du vælger nye vinduer til dit hjem. Den første er U-faktoren.

U-faktoren er et mål for, hvor godt et vindue forhindrer varme i at slippe ud. Jo lavere U-faktorjo bedre vinduet er til at isolere dit hjem

Du bør også kigge efter vinduer med en lav solvarmetilvækstkoefficient (SHGC). Dette måler, hvor godt et vindue blokerer for varme fra solen.

En lav SHGC er vigtig i varme klimaer, da det kan hjælpe med at holde dit hjem køligt i sommermånederne. Men selv hvis du bor i et køligere klima, er en lav SHGC stadig en fordel, da den kan være med til at reducere dit energiforbrug hele året rundt.

Endelig skal du sørge for, at dine nye vinduer har gode luftlækageværdier. Luftlækage opstår, når udeluft trænger ind i dit hjem gennem sprækker eller huller omkring dine vinduer.

Vinduer med en høj luftlækageværdi er mere tilbøjelige til at lække end vinduer med en høj luftlækageværdi.

Flere Nyheder