Opbyg erfaring med brug af tagpap

13 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange ting, som man kan læse sig til, men den reelle lærdom kommer, når man omsætter den teoretiske viden til noget praktisk.

Der er desuden mange mennesker derude, der har lært en masse ting via ren praksis, uden de har fået noget erfaring forud; de har bare kastet sig ud i det.

Desuden er det jo sådan, man gennem tiden har skrevet lærebøger: Fordi noget har lært noget, som man gerne vil give videre.

Hvis vi tager sådan noget lavpraktisk som at benytte sig af tagpap i den ene eller anden sammenhæng, så handler det jo om, at man ved, hvad det er for noget værktøj, man skal bruge til at lægge det med, og hvad der er den bedste fremgangsmåde i den den forbindelse, som man skal bruge det.

For der kan være mange forskellige situationer til den slags.

image

Tagpap skal man oparbejde bekendtskab til

Her har man alt fra, at man skal lægge den store omgang med tagpap over et område, hvor man ved, at det kan tage flere dage, til at man lige skal fikse en reparation på et lille skur.

Disse to opgaver – og dem, der er i mellem – fordrer forskellige fremgangsmetoder og måder at gøre det på.

Bare sådan et velkendt forbehold som højden gør også, at man skal overveje, hvor meget tagpap man tager med op på taget hver gang, når man skal arbejde med det.

For der skal jo både være plads til det, men man skal også sørge for, at det ikke falder ned, om blæsten så tager det, eller man selv kommer til at skubbe til det.

Det er lidt en balancegang, for man vil gerne have nok med op at arbejde med, så man ikke hele tiden skal klatre op og ned efter det, men det skal heller ikke være til gene eller fare for andre og en selv.

Den slags lærer man via erfaringen.

More articles