Øl og fadølsanlæg kommer i mange udgaver

23 juni 2022 Niels Geckler

editorial

Der er nu ikke noget som en friskskænket fadøl på en varm sommerdag. Hos en forhandler som Torstein.dk finde du fadølsanlæg i forskellige størrelser og prisklasser. 

Efterhånden er der mange også her til lands, der har fået øjnene op for de mange forskellige øltyper, der findes. For årtier siden var det sådan, at man kunne vælge mellem en Tuborg pilsner og en Carlsberg pilsner groft sagt – og de blev begge brygget af samme virksomhed i sidste ende. Ikke desto mindre har øl en central – nogen vil måske sige lige lovlig central – placering i vores kultur og vi sætter øl på bordet i mange sociale sammenhænge, hvor man måske ikke ville gøre på samme måde i andre lande.

fadølsanlæg

Mange forskellige slags øl – og mange forskellige slags fadølsanlæg

I forskellige europæiske lande har man ølkulturer, der strækker sig langt tilbage i tiden. I Belgien har man en tradition omkring munke, der har brygget de særlige trapist-øl, og i Tyskland har man det helt særlige reinheits gebot – et regelsæt omkring, hvad der må være i øllen og hvordan den må brygges. Også Tjekkiet og området der omkring er kendt for sin fine ølbrygning – den amerikanske “Bud” er en aflægger af et tjekkisk mærker, som kom til den nye verden med tjekkiske udvandrere. 

Mange danskere er selv begyndt at brygge deres øl, lige som det for nogle årtier siden var på moder her til lands selv at brygge vin i store glasballoner i kælderen – ikke altid med lige stort held. Den hjemmebryggede øl kan enten hældes på flasker, eller man kan vælge at servere den som fadøl. Der er nok mange som først og fremmest tænker på barer og cafeer, når man siger fadølsanlæg. Men man kan også få små anlæg, der egner sig til at have stående hjemme i køkkenet eller i forbindelse med hjemmebaren. 

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://din-semester.se/

https://ferieguiden.se/

https://nya-expeditioner.se/

https://resebrevet.se/

https://reseposten.se/

https://rundresan.se/

https://semester-nytt.se/

https://semesternytt.se/

https://semesterposten.se/

https://travelguiden.se/

https://trevlig-resa.se/

https://utflyktsinfo.se/

Flere Nyheder

01 september 2022

Find den rette kasket

Billig a-kasse

24 august 2015

Billig a-kasse

Bedemand i Assens

24 august 2015

Bedemand i Assens

Bedemand Vanløse

24 august 2015

Bedemand Vanløse