MES – er det den rette investering for din virksomhed?

01 October 2022 Camilla Sørensen

editorial

MES – Manufacturing Execution Systems (systemer til udførelse af produktion). Det er den produktionsløsning, som din virksomhed ikke kan undvære, men er det den rigtige investering for dig?

I dette blogindlæg vil vi se på, hvad MES er, hvorfor det er så vigtigt, og hvordan du sikrer dig, at du får mest muligt ud af din investering.

En digitalisering af din produktionsstyring

MES er den software, der styrer din produktionsvirksomhed. Det er hjernen bag hele operationen, der koordinerer og styrer alle de forskellige bevægelige dele. MES sørger for, at din produktkvalitet er høj, at din produktivitet er høj, og at du opfylder alle lovmæssige krav.

MES er derfor et uundværligt udstyr for enhver moderne produktionsvirksomhed. Men det er ikke billigt – et godt MES-system kan koste flere hundrede tusinde kroner. Så hvordan sikrer du dig, at du får et godt afkast af din investering?

Manufacturing execution systems

Få optimalt udbytte af din investering

Her er nogle tips til at drive mest muligt ud af dit MES-system:

– Definer dine mål og målsætninger omhyggeligt, før du begynder at kigge efter en løsning. Hvad har din virksomhed brug for at opnå?

– Sørg for at inddrage alle relevante i beslutningsprocessen. MES vil have en indvirkning på alle områder af din virksomhed, så det er vigtigt at få alle, der bliver berørt, med på idéen.

– Gør dit hjemmearbejde og undersøg de forskellige muligheder på markedet. Der findes mange forskellige MES-systemer, så du skal finde et, der passer til din virksomhed.

– Når du har valgt et system, skal du sørge for, at du implementerer det korrekt. Et godt MES-system er kun så godt som de mennesker, der bruger det, så invester i uddannelse og support til dit personale.

MES er en stor investering, men hvis du gør det rigtigt, kan det være nøglen til at frigøre det fulde potentiale i din produktionsvirksomhed.

More articles