Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

12 December 2021 Astrid Pedersen

editorial

Du har måske hørt om at varmepumper er den billigste løsning når det handler om at varme private boliger op – og derfor er du åben over for ideen om at skifte til en varmepumpe. Så er det bare hvilken type varmepumpe som matcher dine behov.

Varmer du boligen op ved hjælp af gamle dyre elektriske radiatorer kan du med stor fordel skifte disse ud med luft til luft varmepumper. På den måde får du både billigere og bedre opvarmning. En luft til luft varmepumpe udmærker sig derved at den, foruden at opvarme luften i stuer og værelser, også renser den gennem særlige filtre.

Du får således både billig varme og et sundere indeklima med en luft til luft varmepumpe. Men varmer du boligen op ved hjælp af et fyr vil et luft til vand anlæg give bedre mening.

image

Hvad er et luft til vand anlæg?

Et luft til vand anlæg, eller en luft til vand varmepumpe, er en varmekilde der kan fungere som erstatning for et olie, pille eller gas fyr. På samme måde som fyret varme luft til vand varmepumpen brugsvand og cirkulationsvand op således at du har varmt vand i både haner og radiatorer hele året rundt.

Det fine ved en varmepumpe er at den er langt billigere i drift end et gammelt slidt fyr. En luft til vand varmepumpe vil nemlig kunne udnytte den tilførte energi på langt mere effektiv vis. Det betyder store besparelser på din varmeregning.

Helt op til halvfjerds procent af dine samlede udgifter relateret til opvarmning af din og din families bolig kan du regne med at skære bort. Og så er en luft til vand varmepumpe samtidig langt mere miljø og klima venlig end et fyr.

Få rådgivning angående valg af luft til vand varmepumpe hos Amalo

Hos VVS firmaet Amalo kan du få hjælp til at vælge imellem de mange luft til vand anlæg på markedet – læs mere på Amalo.dk

More articles