Få styr på de forskellige typer vinduer

23 August 2022 admin

editorial

Når du skal vælge nye vinduer til dit hjem, er der mange ting, du skal overveje. Ved at tænke over dine behov, og hvilken type vindue der bedst opfylder disse behov, kan du træffe en informeret beslutning om, hvilke vinduer der er de rigtige for dig.

Hvilke typer vinduer kan jeg vælge imellem?

Der findes fire hovedtyper af vinduer: enkelthængte, dobbelthængte vinduer, vinduer med fløj og markiser. Enkelthængte vinduer er den mest populære vinduestype. De har to vinduesrammer, en faststående og en, der bevæger sig op og ned.

Dobbelthængte vinduer har to karme, der begge bevæger sig op og ned. Vinduer har en fløj, der kan åbnes udad som en dør. Markisevinduer åbner udad fra bunden.

Vælg de vinduer der isolerer bedst

En ting, du skal beslutte, er, om du vil have dobbelt- eller tredobbeltglaserede vinduer. Dobbeltglas er, når der er to glasruder med et mellemrum mellem dem. Tredobbelt glas er, når der er tre glasruder med mellemrum imellem. Mellemrummet mellem glasruderne er fyldt med argongas, hvilket gør vinduet mere energieffektivt.

image

Der findes forskellige typer af energieffektive vinduer. Low-E-vinduer har en særlig belægning, der reflekterer varmen tilbage i rummet. Dette er med til at holde dit hjem køligere om sommeren og varmere om vinteren.

Vinduer med solindfald er designet til at lukke sollyset ind, så de hjælper med at opvarme dit hjem om vinteren. Der findes også tonede vinduer, som kan reducere blænding og UV-stråler, der trænger ind i dit hjem.

Hvis du bor i et støjende område, kan du overveje støjreducerende eller lydisolerende vinduer. Disse vinduer har tykkere glas og særlige tætninger, der hjælper med at reducere støj udefra.

Er der tyverisikrede vinduer?

Ja, der findes flere typer indbrudssikre vinduer. Den ene type er fremstillet af lamineret glas. Denne type glas består af to eller flere lag glas med en plastfolie imellem. Når vinduet brydes, klæber glasstykkerne fast til plastpladen, hvilket gør det svært for en tyv at bryde ind.

En anden type indbrudssikret vindue er et sikkerhedsvindue. Disse vinduer har en metalramme og er fastgjort med skruer eller bolte. De er sværere at bryde ind end almindelige vinduer og kan modstå en stor kraft.

Læs mere på klarwindows.co.uk

More articles