Damp – et mere behageligt alternativ til røg

03 November 2022 admin

editorial

E cigaretter, e væsker og dampning er blevet et populært alternativ til traditionelle cigaretter. Der findes mange forskellige mærker og typer af e cigaretter på markedet, men de fungerer alle efter samme grundprincip: Du inhalerer nikotin gennem en batteridrevet enhed, der opvarmer en flydende opløsning, kaldet e væske eller e juice, for at producere en damp.

E cigaretter anses generelt for at være sundere end almindelige cigaretter, og de fås i mange forskellige smagsvarianter, hvilket kan gøre dem mere attraktive for rygere.

Hvad består e væske af?

E væsker indeholder normalt nikotin, propylenglycol og/eller vegetabilsk glycerin og aromaer. Nikotinindholdet i e væsker kan variere, fra intet nikotin i nogle “nul nikotin” produkter til et ret højt nikotinindhold i andre. E væsker fås i forskellige styrker, der typisk måles i milligram pr. milliliter (mg/ml).

damp

Hvilken e cigaret model skal jeg vælge?

E cigaretter er i øjeblikket ikke reguleret i Danmark, men det vil sandsynligvis ændre sig i den nærmeste fremtid. I mellemtiden er der et par ting, du skal huske på, hvis du overvejer at skifte til e cigaretter.

Den første ting, du skal overveje, er hvilken type e cigaret du gerne vil bruge. Der findes tre hovedtyper af e cigaretter: cigalikes, Mods og Vapers.

Cigalikes er den enkleste type e cigaret, og de ligner og føles meget som traditionelle cigaretter. De fleste cigalikes bruger engangspatroner fyldt med nikotin, propylenglycol og aromastoffer.

Mods er større og mere komplekse end cigalikes, og de giver dig mulighed for at justere strøm, luftstrøm og andre indstillinger. Mods kan bruge genopfyldelige tanke eller engangspatroner, og de producerer normalt mere damp end cigalikes.

Vapers er enheder, der ligner kuglepenne eller USB sticks, og de er designet til brug med genopfyldelige tanke. Vapers har normalt justerbare indstillinger for luftstrøm og effekt, og de kan producere en masse damp.

Du kan læse mere, og finde det rette udstyr til damp på www.dampringen.dk.

More articles