Træpleje varierer i omfang og størrelse

26 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Sådan noget som træpleje er et projekt, der kan ændre sig i omfang efter, hvad det egentlig er, som man har med at gøre, hvor det kan være alt fra noget, man kan sidde med i hånden, til at det er en størrelse, som man skal have firmaer og mange mennesker til at tage sig af.

For det kan jo være en mindre model af træ, som der skal bruges som pynt, som du har skåret ud i hånden og som nu får lagt et beskyttende lag, så det kan holde længere.

Den proces kan gentages flere gange alt efter, hvad det er af træ, som det er skabt af, og så videre til, hvor længe det skal holde sig.

Men det kan jo også være store, gamle bygninger af træ, som man skal have til at holde i flere år endnu.

Det kræver en helt anden indsats.

Træpleje kan være mange ting 

I det sidste tilfælde kan man jo sagtens risikere, at tilstanden ved træet er meget forskelligt alt efter, om man har med det ydre eller indre træ at gøre.

Det kan også være sammensat af mange forskellige trætyper; nogle steder er det måske godt velbevaret, andre steder er det råddent og har insekter i sig, så det skal udskiftes.

Men træplejen kan jo også have at gøre med nogle træer, der ikke er tilpasses til brugsformål på samme måde, hvor man måske har nogle mere eller mindre vilde træer ved noget havearbejde Lyngby, hvor man skal have tilpasset disse såsom ved at skære grenene til.

Således skal man gribe de forskellige opgaver an med træpleje alt efter størrelse og omfang, og nogle ting kan man klare selv, mens man i andre tilfælde skal have professionelle folk ud at assistere en eller helt klare det for en.

More articles