Lidt om at uddanne sig til arkitekt

29 juli 2018 Anders Lundtang Hansen
image

Kunne du også godt tænke dig at blive en udødelig-gjort og verdensberømt arkitekt?
Eller drømmer du simpelthen om at skabe en forandring i de nuværende arkitektoniske strømme fra de etablerede arkitekter?
Eller er du måske en af dem, der tegnede bygninger og konstruerede legobyer, da du var lille, og som du nu godt kunne tænke dig at gøre det på et seriøst plan?

Så er der god mulighed for at uddanne sig til arkitekt herhjemme.

Dog skal det siges med det samme, at optagelsesmuligheder, adgangskrav og skoler forandrer sig vedvarende, så denne artikel skal ikke ses en guide til, hvordan du på nuværende tidspunkt trinvist uddanner dig til arkitekt i Danmark (hvis du vil videre mere om uddannelses-mulighederne i udlandet, må du søge viden andetsteds), men mere som en vejledende snor for, hvad der kræves for at blive arkitekt, hvad sådan en laver og lidt andet praktisk om at oplære sig i den retning.

Som arkitekt skal du have forstand på mange ting og have en forståelse for, hvordan man skaber boliger og andre bygninger ud fra de tilstedeværende omstændigheder. Kendskab til matematik, geometri og elementers skabelsesmuligheder fra sten, beton og videre er en god basisviden at besidde.

Derfor forventes det fra de danske skoler i skrivende stund (anno 2018), at man har en gymnasial uddannelse i forvejen, inden man søger optagelse på en af de danske skoler, hvor uddannelsen udbydes. Dette fag kan for tiden læses i både København og Aarhus med afarter andre steder i Danmark.

Hvad angår økonomien under uddannelsen, så er der for tiden mulighed for at søge SU, imens man læser til arkitekt herhjemme.

Der er mange muligheder for at specialisere sig under forskellige under-emner med uddannelsen til arkitekt, der blandt andet kan inkludere urbanisme, møbler, landskaber og meget mere.

Når du er færdig med uddannelsen, kan du kalde dig “cand. arch” og er hermed udlært arkitekt til at give dig i kast med projekter i den virkelige verden.

Flere Nyheder

image

29 januar 2019

Tuesday